Beginpagina > Audio Mastering Studio > Audio mastering

Audio mastering

Audio mastering verwijst meestal naar het laatste stadium van een langdurige arbeid dat u thuis of in de studio hebt verricht. Het is in deze verlengde dat we aan uw productie doorwerken. Dit betekend een rechtstreeks contact met de artiesten en producenten. In de huidige context waarin musiekdragers zich dematerialiseren en diversifieren lijkt dit ons een essentiele werkwijze.

Het stadium van de mastering, na de opnamestudio of de home-studio en voor de perserij, is heel belangrijk. Het is de laatste artistieke stap in heel het proces van de platenproductie en vereist een stricte procedure voordat het tot duizenden kopiƫn wordt gedupliceerd of online wordt aangeboden. Mastering laat een verbetering van de dynamiek (compressie) en de klankkleur (EQ), evenals de montage (editing) toe. Andere behandelingen zijn alsook beschikbaar zoals declicking en denoising.

Uiteindelijk wordt de mastering steeds door het coderen van de PQ en ISRC codes afgerond, en wordt de productie aan een laatste kwaliteitscontrole onderworpen. De klant vertrekt met een master en een controle copie ervan.